In (2016)

Durata: 328’
Category: Music and architecture
Listen: 

Musikinstallationen In (2016) är komponerad av Kim Hedås på EMS (Elektronmusikstudion i Stockholm) för universitetssjukhuset Nya Karolinska Solna på uppdrag av Stockholms läns landstings kulturförvaltning.

Verket är dubbelt: en diptyk med sammanlagt fem timmar och tjugoåtta minuter musik i sexton slingor. Åtta slingor vardera hör till varsitt rum, och dessa slingor förskjuts i faser enligt ett schema där mönstret upprepas först efter flera veckor.

In är komponerad för en spatial surroundlösning med åtta kanaler som möjliggör ett rörligt ljud. Rörelser, placeringar och riktningar är inkomponerade i de musikaliska fraserna, vilket innebär att ljudens rumslighet blir integrerade i kompositionen.

Två skyways på NKS får varsin musikinstallation med vardera åtta högtalare, inmonterade nära taket. Musiken spelas dygnet runt, året om.

In presenteras i Kulturförvaltningens film
Många nya konstverk har beställts och installerats på Karolinska Universitetssjukhuset Solna, däribland min musikinstallation  In. Kulturförvaltningen har gjort filmer om konsten och här finns presentation av mitt verk  In.

http://www.youtube.com/watch?v=dm93OnJl7FM

In (2016) dubbel musikinstallation 328'